är det här konst?


hihihi

Långben på andra språk:
 
Norska: Langbein
Svenska: (Jan) Långben
Danska: Fedtmule       <-------hahahah
Finska: Hessu Hopo
Engelska: Goofy
Tyska: Goofy
Franska: Dingo Goufy
Italienska: Pippo
Portugisiska: Pateta

goofy

imorgon är dagen då jag och ida ska till stockholm och gå på maskerad på temat film & musik. förslag på utklädnader (för mig och ida alltså):

  • danny och sandy från grease
  • k-fed och britney
  • hjalle och heavy (...)
  • systrarna graaf

det lutar mest åt danny och sandy, jag ska självklart vara danny...
MEN idag på eftermiddagen fick jag en plötslig längtan av att klä ut mig till janne långben! vet inte vaför men jag riktigt brinner för detta nu, hela min själ suktar efter långben. är tvungen att ta reda på lite fakta om janne...


Födelsedag: 12 maj 1932 i filmen "Mikey's revue".

Släktingar: Här vet vi inte så mycket. Brorsonen Gilbert är den som är mest känd. Farmor mötte vi i Kalle Anka & C:o nr 1 1948.

Käraste: Det har gått rykten om att Långben och Klarabella ska vara ett par, men det är bara rykten.

Bostad: Ett fallfärdigt hus i närheten av Musse Pigg.

Yrke: Privatdetektiv, pilot, racerförare, ja, Långben är aldrig främmad för nya utmaningar. Han driver då och då en flyttfirma - ZOOM Transport - tillsammans med Musse.

Klädsel: Mössa av okänd design, höghalsad tröja med svart väst och blå långbyxor. Skorna måste minst vara av storlek 58!

Första uppträdandet i Sverige: I KA 1/48.

Övrigt: Långben har ett alias som Stål-Långben. Han odlar en stålnöt på bakgården och denna nöt ger honom superkrafter i rättvisans tjänst.


cimon+ebba

cimon från paradise hotel skrev på sin blogg att han tycker att ebba är det finaste svenska tjejnamnet. det finns hopp för framtiden trots allt...


trött torsdag





det här va min inspiration igårkväll när det var 80-talstema på etage. lyckades inte så jättebra men kom in gratis iaf. dansade hela kvällen lång i mina klackskor (observera att jag aldrig nånsin har klackskor) och sen gick jag och tilde hem till olle där han och rut låg och lökade i soffan. har ännu gårdagens klädsel på mig och har svinont i fötterna. men det va kul.


triumf

veckans triumfer hittils är:

  • att jag fick mvg i spanska steg 5!!!!!!!!!! osv..
  • att jag nu, ca 150 år efter alla andra har upptäckt alex schulmans blogg 
  • att svenska b nu är en avslutad kurs

kommande triumfer är förhoppningsvis fredagen när jag och tilde ska kolla in läget på kåren för första gången och lördagen då jag och ida ska ta oss ner till stockholm på maskeradfest och dagen efter kolla på våra kära kusiner som ska spela. sen är det lovelilov...


domingo

alltid när jag har svårt att komma på en rubrik så skriver jag veckodagen på spanska.

dagens intag av mat har inte varit särskilt hälsosamt. åt ingen frukost utan istället en solidaritets-bakis-pizza (fast kebabtallrik) mitt på dagen med ida, sara, bea, jesper och alex. sen köpte vi massa godis och la oss i alex säng och tittade på crossroads. eftersom energiförbrukningen under dagen varit lika med noll så va jag exakt lika mätt när vi var påväg hem som precis efter jag hade ätit upp min kebab. då va det dags för middag hemma hos klara. nu väger min mage ett ton. den kanske gör lite uppror också för att mitt semmelintag har under veckan växt från 2 och en halv till 5 st (!!!). är iaf nöjd med att ha haft en vit helg och ska klara mig igenom den här sista veckan innan sportlovet.

åå, har den dryga känslan att jag vill gå och lägga mig men klockan är egentligen för lite för att det ska vara okej. anledningen till att jag vill gå och lägga mig:

Inte han!


fett i stan

antal semlor jag har ätit idag: två och en halv

jaa, jag är hemma från berlin. det var superduperawesome och jag känner nu mer än någonsin att falun är ack så litet. vill ut i världen! bilder kommer när jag orkar.

sitter för tillfället i idas säng och letar massa fakta och intressanta åsikter jag kan sno om våldtäktsfall till min och ylvas redovisning imorgon. kommer bli så sjukt jäkla bra....eh. i söndags var det alla hjärtans dag. spenderade den med min älskling och myste med choklad och tända ljus. NOOOT! åkte hem från berlin, alltså en hel dag i flygplan/bil och blev inte mottagen av någon manlig älskling. och det va ju tur för som vi vet är alla killar dumma i huvudet.

japp, den bittra singeln. ska nog ta mig en sista semmelsnutt och gå och lägga mig. 


serri

(bara för att ac älskar när jag förkortar ord och använder rr)

nej men ett lite seriösare inlägg. måste först bara säga att denna hets med webb cam är just för att jag är lite hetsig över min nyupptäckta webb cam!

den här tiden imorgon är jag i berran berran berlini!! tåget/flyget går alltså imorgon. totally amazing kan man tycka. min väska är proppfull as usual men har iaf inte med mig tre par shorts som jag hade till málaga (använda shorts i málaga: 1par i ca tio min). dessvärre har jag två skjortor vilket kanske är lite overkill för fyra dagar. ska ransonera lite i min packning efter middagen. har dock köpt lakritsnappar och euro shopper-choklad till själva resan så känns som att allting kommer ordna sig.

bitte! mådste bättra på mina användbara tyska ord och fraser. danke!

brownie

 

 

                                 


*fnizzar*


good morning

en sällsynt god morgon har jag. lite sovmorgon och en god frulle.
dagens schema:

  • åka till skolan och ha några oerhört givande lektioner
  • måste åka lite tidigare från sista lektionen (...) för att jag ska färga håret
  • direkt från salongen till körskolan för körlektion
  • hem och hämta kläder och gå ner på friskis
  • plugga relli <3
  • måste också packa inför BERRAN. bara två dagar kvar nu!


tjo

pratar med thailand!

effektivitet

idag har jag börjat på min svenskanovell och även blivit klar med den!!! så jävla bra. inte novellen alltså, den blev rätt töntig, men är så sjukt nöjd över att va klar med ett arbete i tid. har även övningskört och det var mkt lyckat. nu firar vi med rödvin och 20årsfest!



visserligen från förra helgens 20årsfest men...fräsch och fin.


snigelpost

fick precis ett mail från pappa som handlade om nåt om mina/albins mobilfakturor och att albin fått in nåt som va mitt i "snigelposten". höll på att dö lite. snigelposten! snailmail liksom! älskar när föräldrar ska va lite hippa och använda hippa uttryck. mammas favoriter är dissa och irl.

har precis vart på waynes och fikat med tilde och rutis. blev hysteriskt pinsamt och kul en liten stund när vi fick syn på en person ur mitt och tildes, mest mitt, förflutna. ikväll ska vi till arenan och titta på lite band. va längesen jag hängde med tilde så ska bli awesome. förutom det har jag ett ton ogjorda arbeten som ska bli gjorda denna helg. det ska jag ta tag i nu.

besos y abrazos

greta/paolo

1. fan, greta åkte ur paradise igår.

2. vad har hänt med paolo roberto? visserligen har han ett förflutet som boxare men vad är dealen med att ha som sin image att va arg och aggressiv? han är galen i robinson, för att inte tala om i "flickan som lekte med elden" (hans hopp in i bild i fight-scenen med den store blonde är episk) och hörde nyss en reklam på spotify där han skriker att "nuu ska fettet booort!". tagga ner paolo, tycker han är som mysigast när han åker runt och lagar pasta med italienska gummor i hans program...vad-det-nu-heter.


PH

ikväll är det paradise hotel, ska se det med ida och stina och förhoppningsvis resterna av snickerskakan vi gjorde igår. I LIKE! har också blivit väldigt fast i deltagarnas bloggar, favoriter är cimons och gretas.

www.tv6.se/cimon
www.tv6.se/greta

 



snygga skulle jag säga. ett otroligt töntigt inlägg, men är det nånstans man får vara töntig så är det ju på bloggen ;) ;) ;) ;) kolla in www.nattstad.se/jackieferm till exempel.


RSS 2.0