here are many wild animals

blev så sjukt irriterad häromdagen när jag skulle handla lite mat på ica. för det första hade jag precis vart på make up kurs, hade alltså fett mkt smink, och hade på mig mina krogenkläder vilket kändes lite weird kl fem på eftermiddagen inne på ica. sen glömde jag såklart ta en korg, har liksom inte den vanan inne, men jag kände ändå att jag skulle klara att ta alla varor i famnen (det blev lite kris som vanligt, särskilt när skulle ta fram plånboken ur väskan). iaf kom jag fram till osten och då är allt skrivet i olika mått eller vad man säger. hekto och kilo och priser per hekto men så står det gram och blä. vafan ska man behöva räkna matte när man ska handla ost, kan man inte få slippa skiten nångång liksom (fast fick iaf 3 poäng från VG på provet). morr...vet att matten i skolan ju är till för att man ska använda den i riktiga livet, men hallå. är mest arg för att jag läst matte i hundra år men ändå inte vet hur många hekto som går på ett kilo.

har ganska nyss börjat lyssna på a camp och gillar det skarpt. fick precis reda på att de kommer till peace&love! mkt nöjd och känner att saker blir bättre och bättre. utom alla fittarbeten jag måste börja med/inte har gjort/skiter i/hatar.

easy

igår hade vi tjejmiddag hos alexandra, den nyblivna 18åringen, och sen gick vi på phone me. mkt trevlig kväll om jag får säga min mening, och det får jag eftersom det är min blogg. vi drack äcklig men billig öl, dansade, pratade med massa folk och johan trollade så man blev rädd. imorse var jag tvungen att gå ut med grisen (är ensam hemma hela helgen och hundvakt), va inte pepp på det kan man säga. inte pga bakfylla utan det extremt ruttna vädret. vill hellre ligga kvar i varma stora sängen och gosa men nej nej. drog på mig de grå/lila mjukisarna och en ramoneströja som jag hittade häromdagen i mitt rum, har aldrig sett den förut, och tog ett varv kring kålgårn. cred till mig. gårdagens smink sitter fortfarande kvar, va på sån där sminkkurs på make up store. asbra! min nästa investering ska lätt bli en glitter eye-liner. men nu måste jag duscha för jag och klarzz ska på kenny begins! puss

 
mm precis.


strike a pose

här är några av mina bästa posebilder från senaste åren samt lite historia:

2008
umgås mkt med albin och maxi+gänget
åker till danmark med fuf+slagverksensemblen
jobbar som telefonförsäljare
har en ganska lam sommar
börjar tvåan
partar mkt med tilde
 

2007
slutar nian
åker till ungern med gränslöst
roligaste peace&love
italien med mamma och pappa
börjar gymnasiet
åker till danmark med ida, albin, klas, gustav och maxi
     


2006
försöker få tillbaka det blonda (humlan)
åker till åre på snowboardläger
åker på språkresa till spanien
partar mkt med görschen (ted&charlie-perioden)

   

2005
går på peace&love första gången
färgar håret brunt efter sommaren
åker till ryggen en helg med görschen
har första urspårade fyllekvällen


åå sweet sweet youth. ljuva ungdom.
häromdagen var ju jag, mamma och pappa på en liten konsert i i rättvik och då satt jag precis framför en gubbe som verkade ha noll kontroll på sin andning och gjorde pruttliknande ljud hela tiden. då kände jag att jag verkligen inte vill bli gammal. hjälp. ska börja ta vara på livet nu. imorgon är det krogen. puss


she didn't wanna see the fruit were out of reach, she's caught between the ocean and the bear upon the beach imaginary waves could never drown her

-

prueba jobbigosa

mm en fin kväll. har pluggat spanska och varvat med lite fiolspel hela kvällen. ett kort litet avbrott infann sig kl 21 när klara kom hit med mustigaste (roligt uttryck) kladdkakan och vi kollade på house. gjorde dock lite spanskagrejs i reklampausen. har iaf återigen haft en trevlig dag på arenan med DGF, har nog ätit typ 40 gratisklubbor + massa grekmat. *är mätt*. närå. nu är mina ögonlock sådär sega så de inte kan hållas uppe av sig själva utan jag måste spärra upp ögonen eller hålla upp de med händerna, svårt att blogga samtidigt då....

nåt är fel med nedladdningsgrejset. nip/tuck säsong 2 har gått från 1 dag till att växla mellan 4 eller 5 dagar. tills det är klart alltså. jag blir så trött. mitt rum ser förresten ut som lejokrfsygb vek,h bvsei och jag vill inte nånting. hasta luego. 

mysimusik

har spenderat hela dagen på arenan på föreningskurs med DGF. det va roligt! ska dit imorgon med. skönt att slippa skolan också, även fast jag skulle behöva jobba så sjukt mkt. har kommit till ett tillstånd att när jag har så mkt att göra blir jag typ apatisk och gör ingenting istället. det bara står still i huvudet och jag känner mig helt handlingsförlamad. rövens röv för vi har spanskaprov på onsdag, imperfekt konjunktiv preteritum blsblababl vet inte ens vad skiten är på svenska liksom. matteprov på torsdag också, jävla delta y och delta x fattar ingenting. vill inte ens tänka på det. iujnbfliöougjk

kom nyss hem från rättvik. har vart på en jättefin konsert med min farbror och två till. blev lite sugen på att spela fiol nu bara för det men känner inte att det är så stor idé, kommer lätt somna. sov hela vägen dit och hela vägen hem. . . fan, det enda jag vill göra på min fritid är att sova känns det som. ge mig lite energi och lust tack. godnatt.


numbers

spanskastenciler jag måste göra
1000000  sidor i matteboken jag måste ta igen
4  timmar tills ylva, rut och tilde kommer hit och kollar på beck
2  antal prov den här veckan
hjärnceller som arbetar just nu
700  paljetter jag sytt på min väst
1  dagar tills nip/tuck säsong två har laddats ner (blä)
antal chokladwafers jag har ätit idag
2  kronor på kortet




yeee

sitter ensan hemma i soffan . har vart på mikn slls bra konjderter , s å efet ds det M<8

upptäckte precis den raden som låg som utkast. hahah bra jobbat. fest igår alltså hos amanda elf, mkt trevligt och mkt full. jag och gustav förferrade med hans föräldrar framför let's dance och gick sen hela vägen till amanda. väl där va det håll igång. stämsången satt fint som vanligt, jag hade ut en öl det första jag gjorde och allt i min väska blev blött, jag och rut pratade gamla danmarkminnen (jag sa: förlåt för det där du vet..., han sa: hahah jag vet hur du låter!!) och vi dansade till håkan hellström. sen tog jag, amandie (olzon alltså), rut och olle en rolig prommis till maestro och käkade pommes sen jag gick jag hem till ett tomt hus och började skriva ett blogginlägg hahah.

nu ska jag berätta skummaste och mest korkade grejen jag gjorde igår. jag brukar alltid ha mobilen i bh:n om jag inte har några fickor på fest, hade det igår också. på nåt sätt måste jag liksom ha vanan inne att stoppa ner saker i bh:n för en sak som inte ska va där hamnade där ändå, vilket jag upptäckte imorse. saken var ett tuggummi. hej dum i huvudet.

morning sunshine

när jag vaknade imorse kunde jag ändå känna att jag va sugen på vissa saker. matte och innebandy var inte nån av de sakerna så jag sket i mina två första lektioner. har iof jobat lite matte ändå men det känns mkt bättre att göra hemma än i äckelklassrummet med gunnar. ska iaf gå på musikteorin, kulturhistorian och gränslöstövningen. sen ska vi kolla på NV3MU:s konsert på gamla elverket. det är jättefint väder och igår hade jag min skinnjacka hela dagen och jag frös inte ihjäl så just nu känns allt rätt ok.

för ett par år sen hade jag min mest pinsamma fylla (ni vet den när jag ramlade in i en buske, fick jord i hela ansiktet och ett stort sår i pannan i form av ett utropstecken, blev hämtat av klara och spydde 70 tusen gånger och sov på hennes soffa, skämdes som en gris och vågade knappt gå ut i två veckor efter och har sedan dess kallats fylle-ebba av min familj+klaras familj+klaras familjs vänner som passande nog va på besök just då). iaf efter den gången så hittade jag en lång gästbokskonversation på bdb mellan en tjej och en kille som va på den festen och hela konversationen handlade om hur töntig och pinsam och extremt full jag hade varit. igår ramlade jag på isen och skrapade upp min hand lite och jag bad om plåster inne på scorette. när jag precis ställt frågan inser jag att hon som jobbar där är hon tjejen på bdb! kändes jättejobbigt att hon som jag tyckt illa om så länge in secret nu var jättesnäll och gav mig t.o.m. två plåster och jag fick skölja av min hand backstage på deras lilla toa. jaja, du är förlåten nu.


det glittrar

har tagit mig an det jävulska uppdraget att sy på paljetter på en liten konstig väst. skulle aldrig ha börjat. har ganska länge haft en liten besatthet av paljetter men också upptäckt att det är väldigt dyrt med paljettkläder. "gör det själv" tänkte jag då och svassade glatt in på h&m och köpte nån slags väst på rea, gick sen vidare till tiimari och köpte två burkar paljetter för mina sista pengar. nu har jag förstått varför det är så dyrt, det är freakin' asjobbigt att sy fast. ska på cocktailparty på fredag och tanken var att den skulle bli klar till dess. aint gonna happen!

mamma har förövrigt råkat spola ner min tandborste i toaletten. hallå liksom.

brädan

är för tillfället så trött att jag knappt orkar hålla uppe mitt huvud. inte okej. sitter och skriver den jäkla spanskaskiten, det fick förresten bli sex and the city till slut ändå. har nyss kollat på house med klara, vi har två fasta traditioner i veckan och det är house på tisdagar och beck på söndagar. zappade just runt lite för att avlasta hjärnan från spanish, går inget bra på tv men på ettan är det nån film med brad pitt och det får duga. mamma joinade när hon såg att harrison ford va med. alltså, vi är som två påsar som bara sitter och försöker hålla ögonen öppna för att kolla på två snygga män på tv utan nån aning om handlingen av filmen. det är kvalitétstid vill jag lova.

dagens vårtecken: skinnjackan plockades fram. älskar lukten av min skinnjacka, blir så nostalgisk. i eftermiddags blev det dock lite jobbigt när jag och tilde köpte varsin chokladkaka på ica och satte oss på den enda soliga platsen i stan vilket var kyrkans trappa. höll på att frysa röven+händerna av mig. imorgon får det nog bli dunjackan igen. aldrig får man va riktigt nöjd. 

cruise around

jobbigt läge. har vart på ett fett kul friskispass nyss (!) och är ändå inte helt slut. är också väldigt peppad att göra min spanskaläxa (händer inte ofta att jag är peppad att gör läxor) som går ut på att berätta om sin favoritfilm MEN (nu kommer det jobbiga), jag kan inte bestämma mig eller ens komma på vilken som är min favoritfilm. några förslag:

  • sex and the city - känns något töntigt att ha den som favvofilm
  • ciderhusreglerna - spanskt ord för "ciderhus" ? minns inte riktigt vad den handlar om heller
  • aladdin - hm....
  • herkules - samma som förra
  • sagan om ringen - kunde inte komma på nåt mer klassiskt liksom
  • alfie - hur säger man "den handlar om en kille som ligger runt..." på spanish? kan ju liksom inte säga att jag mest vill se den för att jude law är så snygg

åå typiskt. beslutsångesten hej. ett mkt stort problem som ni märker. har precis kommit på att jag kommer missa första avsnittet av robinson på lördag pga gränsis-spelning i gävle. typiskt.



sundays always comes to late

jag orkade inte åka till bjurs igår så det fick bli melodifestivalen hemma med mamma och pappa istället. happy family. nedå, det va trevligt. blev inga american pancakes heller, tog en rågmacka istället efter typ 4 avsnitt av nip/tuck. jag har verkligen förmågan att bli helt fast i en serie, inte så bra när det enorma pluggmonstret knackar mig på axeln hela tiden. eh..just det. män som hatar kvinnor va iaf riktigt bra! sjukt obehaglig men bra. jag har förresten upptäck en ny reaktion på mens. det är ju vanligt att man blir lite grinig, men jag har börjat ta det till en ny nivå där jag gråter hela tiden. t.ex. igår när jag skulle ta av mig mina jeans. vi har sytt in de så de är väldigt tighta längst ner i foten och det brukar va lite trögt att få av dom. igår fann jag mig själv sittande på toalettsitsen med tårarna rinnande nerför kinderna medan jag slet som en galning i de jävla jeansen. gahh.

min pappa, som för övrigt halvt bosatt sig i vårat hus den senaste tiden (fast det är ok för mig), sitter nu och diggar till breakfast in berlin. helt spontant! det känns bra. idag ska jag försöka göra mer än ett skolarbete. så typiskt mig, när jag äntligen gör ett arbete som jag legat efter med så tycker jag ändå att jag är dålig som bara gjort en grej av alla tusen jag egentligen borde göra. jaja....please watch the cars!


saturday wait

dagens underverk är att jag har gjort ett engelskaarbete som jag låg efter med. är dock lite mensig och äcklig men ska ändå pallra mig iväg på bio med mamma och pappa senare, män som hatar kvinnor. efteråt ska jag till bjurs och kolla melodifestivalen med tilde. till frukost imorgon har hon lovat american pancakes! tilde påpekar ju ofta att bjurs kallas försveriges england, jag skulle vilja påstå att det är sveriges USA. har också laddat hem säsong ett av nip/tuck så känner mig ändå ganska nöjd med läget.

resultat av gårdagskvällen:




jodå

nu har jag dansat lite ensam i mitt vardagsrum en stund. fast nu är johan och tilde här och vi ska iväg på lite fest. nykter fest. eller, festen är nog ganska onykter men vi är nyktra. iaf nu. just det, jag har ett hett tips om man har tråkigt; gå på friskis med en förälder! var på ett baspass med pappa kl fem, ett pass ligger vanligtvis på kanske en tvåa/trea (av fem) på rolighhetsmätaren men med en pappa mitt emot sig blir det lätt en stark fyra eller t.o.m. femma!

nu ska vi hitta på nåt trevligt innan vi drar. puss

satc

har kollat på sex and the city-filmen två gånger på väldigt kort tid och jag grät lite för mkt för att det ska va okej. anledning? vet ej. kanske för att jag också vill bo på manhattan och ha massa pengar och va smal även fast man äter ute jämt. eller så är jag väldigt pre menstruell eller va det heter. hah.

klas och tilde ligger i min soffa och vi kollar på next (jag hatar next, fast det är askul). jag har just slingat håret. igår va vi på harrys och käkade och jag och ylva drack en del. kul vare kan man säga. har så sjukt mkt att göra i skolan men jag kan verkligen inte komma på senast jag satt hemma och pluggade. ligger också ca 1400 sidor efter i matten och vi har prov nästa vecka. den här helgen kommer nog bli fartfyld. ehh. jag ska äta nu. hej

when you kick'em

igår va jag på ett av de drygare friskispassen of all time. det var inte så fysiskt jobbigt så man dog, men min irritation grundades nog i att jag va på så dåligt humör redan när jag kom dit. jag va lite allmänt sur när jag gick hemifrån, märkte också att jag va sen så jag småsprang hela vägen i min dunjacka vilket resulterade i att jag va lite svettig redan innan jag klev in i friskissalen (som förövrigt är den lökigaste platsen på jorden). sen blev jag bara mer och mer irriterad på allt omkring mig, t.ex:

-ledaren va fett dryg och hade jättedåliga rörelser
-majoriteten av alla tanter har bättre kondis än jag
-en liten äcklig människa som jag vet går frisör på hbo hade stora pärlörhängen (lika som jag hade på krogen i helgen) och massa smink. på friskis liksom! inte okej
-en av tanterna log under hela passet. vafan så kul är det inte att gympa.
-under stretchingen stängde dom av musiken och ledaren frågade vilken vi hade som favorit i melodifestivelan (!?). det är först helt tyst, men sen bryter en av tanterna isen genom att högt utropa "mååns!". då blir det ett jäkla liv på de svettiga damerna och detta ämne diskuteras flitigt resten av tiden. vissa stanna även kvar och pratar med ledaren om huruvida det var rätt att såga maja gullstrands nummer. ncvjfwneijlv w

min nya regel är förresten att jag inte får gå in på facbook/bloggen/andras bloggar/bdb eller kolla på tv eller film förrän jag har gjort något skolarbete. förut var min tanke att jag skulle klara av allt ovanstående innan jag började plugga, det gick inte så bra kan jag meddela. nu har jag iaf försökt hitta nån fakta om tavlan till kulturhistorian, iof hittade jag ingenting men jag kände att jag ändå va värd att få skriva ett blogginlägg.


viva la vida

ja jäklar vilken rolig helg det har varit so far. min födelsedag kunde knappast bli bättre och etage var över förväntan haha. tack alla för det. på lördagen tog jag och amanda en liten vända på stan och pratade igenom kvällen, vi var mkt nöjda men yttrade också orden "vi får inte gå dit för ofta". på kvällen vid elvatiden står vi där ändå, jag klas och gustav, i entrén till slittan (som nu alla mammor och pappor också vet att det kallas). amanda och tilde, rickard och david kom också in senare och vi dansade järnet hela kvällen. kvällens sämsta var gustav som hetsade mig och klas att vi skulle gå in, men efter ca en kvart blev trött och började gå hem istället. efter 10 min kom han tillbaka, mer taggad än nånsin, efter att ha betalat in sig igen. bra jobbat. jag har också en liten aning om var alla mina pengar kommer gå de närmsta månaderna...

titta på ebbaac på bdb för lite bilder från fredagen. puuuz


jaaaaaa

dagar kvar: 0

åå dagen har varit så bra hittlis. jag blir så sjukt glad av alla fina gratulationer och att folk kommer ihåg ens födelsedag. och att alla är så pepp för kvällen. det värmer i mitt 18 åriga hjärta haha. mamma bjuder mig på champagne hela tiden, detta kommer bli en kväll at minnas. ehh..det gick inte ihop. minneslycka. iaf ska jag snart svira om till min festoutfit som jag ännu inte bestämt och sen är det fiesta. etage mina vänner, det är där det händer!!

love

young and sweet only seventeen

min sista lunch som 17 åring. mitt sista bad som 17 åring. min sista skoldag som 17 åring. mina sista baconskivor som 17 åring, ja ni fattar. hela dagen har det varit som ett mantra som malt i mitt huvud. imorgon stundar den stora dagen med middag och förfest och krogen för första gången (första gången lagligt iaf). kommer bli freakin' awesome. ikväll ska jag bara andas in mina sista andetag innan vuxenvärlden och kolla klart på australia (fett cool film för övrigt!). är lite bitter över att jag inte fixat nytt leg. mitt gamla blev stulet och jag har bara gått runt och väntat på att jag ska ha en snyggdag så jag kan ta ett nytt foto och sen fixa ett nytt kort. en sån dag har inte inträffat så därför får jag gräva fram mitt pass där jag har askonstig snelugg och lite finnar på hakan. yes.

mitt sista blogginlägg som 17 åring.

dagar kvar: 1


ebb the slebb

7 saker som gör mig glad

choklad
när man gjort klart ett arbete och skickat in det
spontana kommentarer om att man är fin i håret
när internet är snabbt och datorn inte krånglar
moneybrother
att asgarva så man får ont i magen
när man får briljera med fakta man kan

7 saker som gör mig arg/irriterad/ledsen:

när jag suttit en hel kväll vid datorn utan att pluggat nånting
mens
när nånting sticker upp i en överfull låda så man inte får igen den
när man springer till bussen och ser den åka iväg
gina tricot-bruden
matte b
personer som säger att de inte tycker om basic mat t.ex. pasta eller ris

dagar kvar: 2


paper dreams honey

tänkte lyssna in mig på lite band som kommer på peace&love i sommar och började härom dagen med the kooks. upptäckte efter en liten stund att jag redan hade hört massa låtar av dom. har inget minne av att jag nånsin lyssnat på kooks. kanske gjorde det i ett tillstånd av psykos eller liknande. eller så har jag drabbats av amnesia, ett av de finare orden på engelska tycker jag. amnesia...

                                                 

dagar kvar: 3

still monday

fan. sex and the city-filmen laddar ju aldrig klart och lipstick jungle var slut för säsongen. plus att jag har ätit så mkt falukorv så jag orkar inte äta upp mitt godis. nu har jag iof fixat så australia funkar men kommer lätt somna om jag börjar kolla på den nu. fan.

dagar kvar: 4 (hehe...)

monday

imorse när jag vaknade kändes det ganska bra på förkylningsfronten. mornar brukar annars va typ det värsta när man är sjuk. man vaknar för att man inte kan andas och huvudet dunkar som satan. yes tänkte jag iaf när jag vaknade, men så fort jag ställde mig upp så kom den första nysningen och sen gick det bara utför som man säger. men måndagar brukar ju inte va så party så det va ju inte så stor skillnad egentligen. ikväll är det detta som gäller:

     

tänkte ju kolla på satc (hahahah) igår, filmen snackar jag om alltså, men undertexterna va cp och jag orkar inte kolla utan, orkar inte koncentrera mig, så håller på och ladda hem en ny version. har lite godis också. yes, en helkväll.


tänkte också starta en liten nedräkning här på bloggen. "till vadå?" tänkte ni genast då förstår jag. jo det kan jag tala om, till dagen som jag är kung i baren. (höhö hur många använder inte just den frasen till när de fyller 18? jag gör det iaf).

dagar kvar (om man inte räknar med det lilla som är kvar av denna värdelösa måndag): 4 


snork

kvällens outfit:


en filt.
jag måste liksom koncentrera mig för att det inte ska rinna snor ur min näsa, inte okej. är också så täppt så jag måste andas genom munnen. varje gång jag nyser rycker min hund till och reser sig upp som om det var något som small eller någon som knackade på dörren. men nej, det var bara den där flåsiga figuren under filten med röd näsa och uppsvällda ögon som spred sina baciller. australia funkade inte, ska kolla på sex and the city istället och äta marabou med nötter. sen är det beck. 

reeespons

snowgirls och en snowboy. jag, ylva och isak har idag intagit källviksbacken med pilsnerkorv och vargklämman och allt som hör till. bra att passa på att sporta lite så här sista dagen på sportlovet. mindre bra att jag inte har gjort ett enda arbete eller öppnat matteboken en enda gång. men jag har haft en snäll inneboende som heter tilde hela veckan, vi har kollat på massa mysig film och partat lite. jag har också övningskört med papi en gång, fick typ 1400 muppstopp. ett ganska värt lov faktiskt. snart kommer ångesten inför skolan som börjar igen imorgon att bosätta sig i min kropp. ska duscha och kolla på australia, hoppas det hjälper.

jobbig grej:
när folk taggar bilder på en på facebook när man själv inte är i fokus utan står nånstans i bakgrunden helt omedveten om att ett foto tas. oftast är man mitt i ett move eller i en mening och ser alltså helt mongo ut. hade antagligen inte upptäckts om inte någon taggat en.

RSS 2.0